Slavíme „SEDMDESÁTKU“

30.05.2016 10:59

 

(27. 05. 2016, autor: Pavlína Taran)

 

I přesto, že se nemá předbíhat, již dnes se naše organizace těší z toho, že dne 1. července přijme svého sedmdesátého uživatele. Někomu se může zdát, že nejde o vysoké číslo, nebo si položí otázku, proč neslavit až toho stého, ale věřte, že v naší nelehké práci je i toto číslo velkou motivací pro práci další. Nejen v souvislosti s tímto číslem pokládáme za nutné se nyní zastavit, ohlédnout se zpět a říci si, zda se ubíráme směrem, který jsme si ve svém poslání předsevzali, a zda se vždy držíme zásad, které jsme přijali za vlastní. Od roku 1999 pomáháme lidem s mentálním znevýhodněním, aby se stali právoplatnými členy naší společnosti. Tito lidé k nám přicházejí z rodin, dětských domovů a z domovů pro osoby se zdravotním postižením. Přicházejí k nám z důvodu, aby se naučili žít běžným životem, získali potřebné zázemí a mohli o sobě svobodně rozhodovat. Jsem přesvědčena o tom, že se sen u většiny našich klientů splnil. Našli zázemí, práci, přátele i životního partnera. Někteří dokončili vzdělání, po kterém toužili. Vědí, na jaké služby se mohou obracet a jak je využívat.

To, co se nám dosud podařilo, není v žádném případě pouze naše zásluha. Děkujeme sokolovským zaměstnavatelům, sociálním službám, které zde postupně vznikaly, a zkrátka všem lidem a sponzorům, kteří přispívají k rozvoji naší činnosti, ať už svým zájmem o ni, či věcným a finančním darem. Tento zájem nás těší a dává zpětnou vazbu o tom, že nejsme zbyteční a naše práce má smysl. Děkujeme městu Sokolov, že nás každoročně podporuje nemalou částkou a že nám poskytuje zázemí pro provoz naší činnosti. Děkujeme Karlovarskému kraji, bez jehož finanční podpory bychom nemohli existovat.

K té naší „SEDMDESÁTCE“ nelze nic jiného, než si přát, abychom podporu firem, osob a institucí nikdy neztratili. Na oplátku slibujeme, že se budeme snažit poskytovat ty nejkvalitnější služby, držet se svého poslání a zásad, které jsou neodmyslitelnou součástí naší práce. Děkujeme Vám všem!

—————

Zpět